Folgt uns

Ads by Google

Get This Pop-up Window


četvrtak, 23. studenoga 2017.

Mileramka


MILERAMKA







SASTOJCI :
Tijesto :
250g glatkog brašna 
100g šećera kristal
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
80g margarina
1 jaje

Fil :
500 ml mlijeka
2 pudinga okus vanilija
200g šećera
800g milerama
500g šumskog voća
Preljev za torte 
Šlag pjenaa za dekoraciju i malo voća



PRIPREMA :


 U jednu posudu stavite brašno,prašak za pecivo,margarin,jaje,šećer i vanilin šećer i sve zamjesite.



Pouljite i pobrašnite blago kalup i prenesite tijesto koje ste prethodno razvukli na masnom papiru.




Mlijeko stavite na kuhanje s tim da uzmete malo i razmutite puding i šećer..u zavrelo mlijeko dodajte puding i mijesajte dok se ne zgusne . 
Kada puding skinete sa sporeta dodajte mileram sjedinite i izlijte u kalup sa tijestom.
Na to slozite sumsko voce .

Zagrijte rernu na 170C i pecite 70 minuta.
Kada se ispeklo ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi i pripremite preljev upustvo pise na vrecici i odmah ga prelijte preko torte i stavite u frizider da ostoji tokom noci.

Sutradan tortu lagano prenesite na tacnu da nebih pukla i ukrasite slagom kao na slici ...prijatnooo.


Nema komentara:

Objavi komentar