Folgt uns

Ads by Google

Get This Pop-up Window


četvrtak, 23. studenoga 2017.

Rolovana baklava




                                                BAKLAVA 


Sastojci : 

pakovanje jufke 
600 g oraha
200 g maslaca
650g šećera
1 limun
voda


     PRIPREMA 


1. Tepsiju namazati maslacem zatim uzeti koru,namazati maslacem (rastopljenim)  opet staviti koru premazanu maslacem i posuti orasima sa šećerom (150 g) i ponavljati postupak ..


2. Kada ste potrosili jufke zarolajte , isjecite baklavu  i stavite da se peće.
( Zavisi kolika je jufka ako je debela i ako ima puno nemojte trositi cijelo paklo da nebih bilo previše )

3. Prvo pecite na smanjenoj temperaturi  180 C   oko 15-ak minuta zatim smanjite na 150 C ili 160 pa pecite dok lijepo ne porumeni .

4. Dok se baklava peće vi napravite agdu u šerpu stavite 500g šećera čašu vode od 5 dcl. i izrežite par kriški limuna.


5. Mlaku baklavu zalijte vrelom agdom i stavite na hladzenje prvo na sobnoj temperaturi pa u frižider .

Nema komentara:

Objavi komentar